حجتالاسلام والمسلمین سید علی مقدم قوچانی پدر شهيد سيدمصطفي قوچاني در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران ضمن تأكيد بر اهميت اخلاق در جامعه گفت: نبي گرامي حضرت محمد(ص) علم نافع را دو علم طبابت و دين دانستند. علم اول مربوط به بدن آدمي است لذا مهم است لکن دومي با روح و جان آدمي سروكار دارد پس دارای اهميت بيشتري میباشد.
وی افزود: علم توحيد كه مربوط به شناخت خداوند متعال مي باشد؛ علم اخلاق كه نبي گرامی(ص) فرمود براي مكارم اخلاق برانگيخته شدم؛ و سرانجام علم احكام، سه نوع از مهمترين علوم هستند كه بايد نسبت به فراگيري آن اهتمام جدي داشت.
استاد درس اخلاق مدرسه علمیه نبي اكرم(ص) خاطرنشان کرد: بنابر روايات، كسي از اين علوم بهره واقعي را ميبرد كه خدمت خلق كرده و کسب علوم او را متكبر نكرده باشد.
حجتالاسلام مقدمقوچاني در ادامه به روایتی از پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: در روز قيامت چهار گروه از ديگران به من نزديكتر هستند: خوش خلق ترين مردم، وافي به عهد و پيمان، امانت دار و صادقين.
نويسنده کتاب گوهر هدايت همچنین با بیان حديثي از امام رضا(ع) تصريح كرد: كسي كه داراي اخلاق حسنه است ریسمانی برای اوست كه سر اين رشته در دست فرشتگان بوده و فرشتگان وي را به سوي خير مي كشانند. برعكس كسي كه بد اخلاق است ریسمانی دارد كه سرِ آن دست شيطان مي باشد و شيطان او را به سوي شر مي كشاند.
وی با تاکید بر اخلاق حسنه و دوری از رذایل اخلاقی اظهار داشت: رمز پيروزي پيامبر(ص) به تعبير قرآن، اخلاق حسنه است چنان كه اگر ايشان خوش اخلاق نبودند مردم مریدشان نمیشدند.
حجتالاسلام مقدمقوچاني به برخي از مهمترين مشخصه هاي حسن خلق اشاره کرد و گفت: بردباري از مهمترين صفات ميباشد لذا كسي كه حلم دارد طبق روايت، شبيه حضرت محمد(ص) است. امام محمد باقر(ع) فرموده اند هيچ دو چيزي مانند حلم و علم به هم آميخته نشده است.
امام جماعت مسجد علوي منطقه شرق تهران با ابراز نارحتي از تضعيف اخلاق در جامعه خاطرنشان کرد: بايد از وجود اساتيد برجسته اي كه تنها به قول اكتفا نمي كنند بلكه در عمل نيز متخلق به اخلاق الهي هستند بهره گرفت.
وی در پایان تاکید کرد: متأسفانه عملكرد اخلاقي برخي مسوولان نيز سوال برانگيز است؛ چنان كه جوان ما را نسبت به دين دچار ترديد ميكنند. اگر اسوه هاي اخلاقي به درستي به جوان معرفي شود، او نيز در قول و فعل به اخلاق پايبند خواهد شد.